Innsving / Radius på Alpinski til Barn

Innsving på alpinski til barn

 

Dette er et viktig punkt, kanskje det viktigste punktet og her syndes det mye. De fleste alpinski til barn er kun kortere versjoner av voksne ski. Grunnen til dette er at det er lettere for konstruktøren å bare nedgradere de allerede eksisterende målene de har på voksne alpinski, og gitt at det nesten uten unntak kun produseres carvingski i 2016 vil dette gi enormt mye innsving når skiene kommer ned i lengder under en meter. Dette er et stort problem, de blir nemlig nesten umulig å ploge..

Innsving på alpinski til barn og da for MYE innsving på alpinski til barn er egentlig kun et reelt problem på ski fra 100cm og nedover. Over 100cm er det lettere å få tak i ski som fungerer bra men det er viktig å være oppmerksom på problemet også på ski mellom 100cm og 130cm.

Problemet med mye innsving er at dette gir er ski som er veldig ustabile å kjøre rett fram med ( den vingler veldig ) og de hogger veldig lett tak i både tupp og bakski. Særlig om ikke skiene er preparert riktig fra produsenten. Noe de skjelden er da dette koster penger. Så regelen er som følger:

Alpinski til barn skal ha minst mulig innsving for å øke stabiliteten ved kjøring rett fram og forenkle ploging.

Det er så ille idag at på en alpinski til barn på 1 meter ( 100cm ) har et spenn i innsving fra 3m til 9m radius.

Dette er så feil som det går ann. De fleste alpinski til barn idag har ALT ALT ALT for mye innsving og er ALT for brede i tuppen og hekken.

Det aller største problemet dette medfører er at skiene blir veldig vanskelig å ploge da hekken av skien sitter fast, det skal alt for mye kraft til for å få trykt ut bakskien og man ikke får bremset.

 

Share This