Head Alpinski

head alpinski

head alpinski

Head Alpinski

I 1947 var Howard Head flyingeniør for Glenn L. Martin Company i Baltimore , og nettopp i Baltimore gikk han på ski for første gang .

Howard Head var frustrert med kvaliteten på de klønete og tunge treskiene, som gjorde skikjøring svært vanskelig for nybegynnere. Han bestemte seg for å utvikle en lettere og mer effektiv ski som ville gjøre skikjøring mye enklere for alle. Han forlot sin jobb og viet all sin tid og energi på å utvikle alpinskiene og støttet seg med inntekter fra poker. ( som Northug? ) Alpinskiene som ble utviklet av Head alpinski var basert på de strukturelle prinsippene som han hadde lært seg iløpet av sin erfaring som flyingeniør. Han leide et lager fra Albert Gunther Inc i et smug av Biddle Street i sentrum av Baltimore. Han var første mann som brukte en helt ny teknikk  nemlig metall sandwich konstruksjon, som etterhvert ble banebrytende innen skiproduksjon, og som i prinsippet fortsatt brukes idag.

De første Head skiene han laget besto av to lag av lette aluminiumslag festet til sideveggene av tynn finer, med en kjerne av honeycomb plast. Selv om disse skiene var veldig lette, brakk hele gjengen ganske raskt under testkjøring.

Howard Head ville ikke gi opp ideen og ble oppmuntret av skiløper Neil Robinson, som forsikret Howard Head som han ville elske skiene hvis de ikke brakk. Gjennom vinteren ville Head lage flere ski par og sende det ut til Robinson, som sendte de tilbake til Head etter de brakk. Head fant etterhvert ut feilene i designen og kom opp med modifikasjoner, sendte den nye Head ski paret til Robinson, og prosessen gjentok seg.

Mot slutten av vinteren 1947 kom han opp med ski som var like sterke som treski men Head salomskiene var halve vekten. For å gjøre skiene mer effektive ,ble det gjort flere andre forandringer, slik som å erstatte kryssfiner med honeycomb plast, som dekker undersiden av skiene med spesielle plast for å unngå problemet med isete såler og med integrert stål for å herde kantene av skien.

De nye forbedrede alpinskiskiene var nesten like tunge som de konvensjonelle treski, men skiene ble sterkere og lettere å kontrollere. Head skiene har bidratt til å popularisere alpint i USA og det innovative utstyret gjorde alpint mye enklere . I 1950 grunnla han Head Ski Company, som ble veldig vellykket veldig raskt.

Innen et par år var Head alpinski en stor leverandør av alpinski i USA.

Etter en rekke oppkjøp og oppkjøp er  HEAD nå for tiden basert i Kennelbach , Østerrike og Amsterdam.

Head er designet og utviklet ved Bregenz i Østerrike. I Norge blir Head Slalomski solgt ( nesten Eksklusivt av G-Sport, men er desverre utsatt for mye piratimport da det er et populert merke her hjemme som dessverre ikke kan selges i andre butikker en G-Sport.

Med G-Sport ble Head for alvor satt på kartet

Head alpinski blir kjørt her hjemme av alpinstjerner som Kjetil Jansrud og Aksel lund Svindal.

Her  finner du link til Head Alpinski

Head Alpinski

Share This